Hoe werkt het?

Wandelknooppunten en FietsknooppuntenRoutekaartje Routepointer

Je kunt de Routepointer gebruiken voor wandelroutes en voor fietsroutes. Het fietsroutenetwerk met fietsknooppunten bestaat al wat langer. Voor de wandelaar worden er nu ook wandelroutenetwerken aangelegd. Met deze routenetwerken kunnen wandelaars en fietsers hun eigen route plannen door zelf de gewenste knooppunten aan elkaar te knopen tot hun ideale wandel- of fietsroute.

De route volgen

Uit ervaring blijkt dat het maken van een route leuk en makkelijk is. Maar onderweg moet men steeds de kaart er bij pakken om te bekijken welk volgende knooppunt je moet volgen. Voor de fiets waren er al hulpmiddelen op de markt, maar voor de wandelaar nog niet. routepointer1De Routepointer maakt het eenvoudig om de eigengemaakt route onderweg te raadplegen en te volgen.

De Routepointer gebruiken

De Routepointer wordt geleverd met 16 blanco routekaartjes. Op deze kaartjes kunnen de knooppunten worden genoteerd welke je wilt volgen tijdens je route. Je kunt de route een naam geven en het totaal aantal kilometers invullen. Je kunt ook de afstand tussen de knooppunten noteren.

Het routekaartje doe je in het wind- en waterdichte hoesje. Dit hoesje is zeer stevig en kan tegen een stootje. In het doosje van de Routepointer vind je een koord en een verlengbare houder. Het koord is om de Routepointer om de nek te dragen. De verlengbare houder kun je vastklikken aan bijvoorbeeld broek of tas. Maar bijvoorbeeld ook aan je fiets.routepointer2

 Onderweg

Je start je wandel- of fietsroute bij het eerste knooppunt. Op het routekaartje zie je snel wat het volgende knooppunt in de route is. Je volgt de bordjes naar dit knooppunt. Voordat je dit knooppunt bereikt check je snel even wat het daaropvolgende knooppunt in de route is en je volgt de bordjes richting dat punt. En zo verder tot de hele route is uitgelopen of -gefietst.

Je kunt helemaal bezig zijn met wandelen of fietsen en met genieten van de omgeving zonder steeds de kaart of aantekening er bij te hoeven pakken. Handig dus.