Over fietsknooppunten

Fietsen van knooppunt naar knooppuntfietsknooppunten routepointer

Sinds de jaren 90 is het fietsroutenetwerk een feit. Sindsdien zijn er over heel België en Nederland fietsknooppunten te vinden. Er zijn wellicht nog enkele blinde plaatsen te vinden. Het fietsroutenetwerk geeft de fietser de vrijheid om naar hartelust te fietsen zonder de weg kwijt te raken. Je kunt van tevoren je eigen fietsroute plannen. Je kunt deze fietsroute naar wens onderweg verlengen of verkorten. 

Een fietsknooppuntennetwerk bestaat uit een serie fietsroutes die door middel van knooppunten (vaak kruisingen van wegen) met elkaar verbonden zijn. Elk fietsknooppunt verwijst, door middel van bewegwijzerde bordjes met daarin een cijfer, naar de aangrenzende fietsknooppunten. Met behulp van een fietskaart van het fietsknooppuntennetwerk of een fietsknooppunten fietsrouteplanner kun je zelf een fietsroute samenstellen door de verschillende fietsknooppunten met elkaar te verbinden.

fietsknooppuntenFietsroutenetwerken zijn altijd voorzien van knooppunten met cijfers. Dit in tegenstelling tot sommige wandelroutenetwerken. Sommige wandelnetwerken zijn voorzien van alleen gekleurde wandelroutes zonder genummerde bordjes. De Routepointer is voor de fietser altijd een handig hulpmiddel om zijn ideale fietsknooppunten fietsroute te volgen en te raadplegen onderweg. 

Lees hier meer informatie over het fietsroutenetwerk en fietsknooppunten.